Billig hemsida

Billig hemsida – 5 enkla knep

Om du vill ha en billig hemsida så har jag här skrivit ihop 5 enkla knep. Följer du dessa knep så är du en bra bit på vägen.

1. Gör hemsidan själv istället för att anlita en webbyrå.

Det kan vara lockande att anlita en webbutvecklare eller webbyrå för att bygga hemsidan åt dig. Detta är absolut ingen dålig idé, men finns inte budgeten där så kan du faktiskt bygga en hemsida själv utan att behöva programmera webbkod. Andra fördelar med att bygga din hemsida själv är att du själv kan göra ändringar precis när du vill och behöver inte kontakta din webbyrå.

2. Använd ett gratis verktyg för att bygga sidan.

Det finns många verktyg att välja på och det kan vara svårt att välja. Längst ner i detta inlägg har vi en länk till en bra lista med verktyg, och vi har recencerat flera här på Billighemsida.org. De är alla gratis, men vill man ha tilläggsfunktioner eller eget domännamn så kostar det en liten slant.

3. Testa flera verktyg innan du bestämmer dig för vilket som passar dig.

Du behöver inte göra klart en hel hemsida med ett verktyg direkt. Jag rekommenderar att man skapar konto på de verktyg som låter intressanta och testar sig fram lite för att känna om verktyget passar. Det kan också vara bra att se om de funktioner man söker finns tillgängliga i verktyget man jobbar i.

4. Skriv dina texter själv.

Att skriva texter är verkligen ingen barnlek. För att kunna sälja in en produkt eller tjänst krävs att man skriver på ett professionellt sätt. Detta brukar man anlita skribenter för, men för att komma riktigt billigt undan bör man skriva sina texter själv.

5. Använd bilder från gratis bibliotek.

Det kan vara lockande att plocka bilder direkt från Google sökningar att använda på sin hemsida, men detta är många gånger inte lagligt. Någon har oftast rätten till bilderna, och för att hitta bilder som är okej att använda bör man leta på något gratis bild bibliotek istället.

 

Följer du ovan tips så kommer du kunna skaffa en väldigt billig hemsida. Om du är sparsam med vilka funktioner du behöver så kan du till och med skaffa hemsida helt gratis.

Här finns listan över verktyg för att skapa billig hemsida.

Comments are closed.