Content Views – Smidigare relevanta inlägg

När en webbplats byggs upp är det viktigt att relevant information snabbt nås till besökaren alternativt att besökaren enkelt kan navigera fram till detta. Ett plugin som underlättar på större portaler och nyhetssidor är Content Views. Här ska vi presentera några av dess funktioner samt visa exempel från Spargrisarna.se som använder pluginet.

En webbportal med främst mycket text behöver hela tiden fyllas på med intressant content och kännas uppdaterad av besökaren. Samtidigt är det inte helt lätt att få besökarna att hitta nya intressanta inlägg. Delvis är det denna funktion som pluginet Content Views har.

Statisk eller rörlig presentation av inlägg

När detta plugin är installerat väljs vilka inlägg som ska synas i den ”karusell” som funktionen består av. Genom att välja en specifik kategori kommer relevanta inlägg att presenteras löpande under den text som besökaren läser. Här finns två val. Antingen väljer man statiska inlägg vilket betyder att det ser som på denna bild. Skulle besökaren vilja ha inspiration från flera inlägg klickar man bara på någon av de två pilarna längst upp i karusellen vilket gör att nya inlägg bläddras fram.

content views

För att få mer ”liv” på hemsidan kan man däremot välja att karusellen automatiskt byter inlägg regelbundet. På så vis behöver inte exakt samma inlägg visas konstant vilket även kan göra det mer intressant för besökarna.

Just denna bild hittas längst ner på samtliga sidor på Spargrisarna.se. Man har därmed valt att avsluta varje inlägg med en karusell som bjuder på vidare läsning inom ett specifikt område.

Ge valmöjlighet i widget Ett annat alternativ är att skapa en ”karusell” som visas i widget. Det syns på Spargrisarna högst upp till höger där man valt att placera en karusell som automatiskt byter inlägg med ett par sekunders mellanrum.

karusell

Oavsett var besökaren kommer in på hemsidan (om det inte är startsidan) kommer denna widget synas uppe till höger. Här får man däremot komma ihåg att sidan kommer att synas på två helt olika sätt beroende på om man besöker den med mobilen eller via en dator.

Överlag är karusellfunktionerna mest funktionella för de som surfar in via datorn. Detta just eftersom man ser dem direkt och kan agera genom att antingen klicka direkt på inlägget eller välja nytt inlägg via små knappar. De som däremot surfar via mobilen kommer i första hand se själva inlägget. Ladda hem plugin – Content Views kan laddas hem här