Archives for : Billig hemsida

Webydo

Webydo är ett riktigt trevligt verktyg man kan använda för att skapa hemsida helt gratis. Detta verktyg är främst inriktat mot webbutvecklare och webbdesigners som behöver ett smidigt sätt att snabbt ta fram en design på en hemsida. Man kan dock använda detta verktyg som ett fullvärdigt hjälpmedel för att ta fram en komplett professionell hemsida.

Webydo är helt gratis och man slipper all typ av reklam på sin sida. Man får välja mellan att utgå från designmallar eller utveckla sin sida helt från scratch. Man kan också välja ett tredje läge där man utgår från en färdig struktur men man kan då själv styra över själva designen. Systemet har engelska som språk vilket gör att det passar för de flesta.

Det finns bra guider för hur man gör för att skapa sin hemsida med Webydo, och direkt när du skapat ditt konto på deras sajt så kommer det starta en introduktionsvideo som hjälper dig att bekanta dig med systemets funktioner. Allt från kontaktformulär till nyhetsflöden ligger som färdiga element som du kan välja att lägga in på din sida där de passar.

Du har många fler funktioner i Webydo jämfört med andra ledande hemsidebyggare vilket kan göra att det kan kännas krångligt i början. Man lär sig dock snabbt hur man arbetar i verktyget och de bra instruktionsvideos som finns på sidan hjälper till avsevärt.

Här finns en screenshot på en sida som är byggd med Webydo.

webydo

 

Klicka på bilden ovan så kommer du till denna demosida så du kan få en känsla för hur slutresultatet kan bli. Detta är alltså bara en slumpmässigt vald designmall vi utgått ifrån. Du kan välja mellan mängder av olika designer.

 

Skapa din egen gratis hemsida med Webydo

Anlita webbyrå – Detta bör du tänka på.

Det finns ett antal frågor man bör fundera över innan man väljer vilken webbyrå man ska anlita och innan man ens påbörjar ett projekt med en hemsida.

Vad är viktigt för dig?

Som webbutvecklare är det väldigt vanligt att man får en beställning i stil med ”Jag önskar mig en snygg, häftig hemsida som sticker ut”. Det behöver inte vara något fel med att ha en häftig hemsida om det är gjort på rätt sätt. Som webbutvecklare är designen dock långt ifrån det viktigaste när man bygger en hemsida. Användbarheten på sidan – alltså hur välstrukturerad och logisk sidan är – är en viktigare del. Att ha en sida som är tillgänglig för alla, t.ex. genom att bygga upp en sida på så sätt att verktyg som läser upp innehållet för blinda kan också vara viktigare om man vill göra en sida som alla ska kunna ta del av. Att bygga upp en sida så att den är korrekt kodad kräver att man är noggrann, men man tjänar mycket på det. Bland annat så kommer sökmotorer som Google att kunna hitta sidan mycket enklare. Man ska såklart inte behöva göra avkall på att en hemsida ska vara snygg, men det ska inte vara designen som ska stå i centrum. Designen är till för att lyfta fram hemsidans budskap ännu tydligare.

Du bör också fundera på om du vill skriva dina texter helt själv till din hemsida eller om du önskar att få hjälp med detta av webbyrån. De flesta webbyråer erbjuder sig att författa texter, men om det är något du behöver hjälp med så bör du kontrollera om tjänsten finns först. Självklart behöver webbyrån få visst råmaterial av dig för att kunna komma upp med bra texter om dig eller ditt företag.

Det är alltid uppskattat som webbutvecklare att få en eller ett par exempelsidor så man kan få en idé vad du som kund har i åtanke.

 

Vad är viktigt för kunderna – alltså din hemsidas besökare?

Som besökare på en hemsida så är man nästan uteslutande på jakt efter information. På de flesta företags hemsidor så gäller det att lyfta fram informationen om företagets tjänster eller produkter. Man vill att en besökare (potentiell kund) så snabbt som möjligt ska kunna hitta till tjänsten eller produkten. Tar det för lång tid så finns det risk att besökaren ger upp och väljer att leta hos någon hos dina konkurrenter istället. De flesta internetanvändare är otåliga och har bråttom. Detta är något som många webbutvecklare glömmer. Man bygger hemsidor med för mycket information och för mycket val för användaren på varje sida istället för att lägga upp sidan logiskt så att man lätt hittar till målet. Därför bör man – istället för att tänka på vad man själv vill med sin hemsida – ställa sig frågan vad kunderna vill få ut av hemsidan. Det är trots allt för dina kunder du bygger din hemsida.

 

När du har hittat några exempelsidor och har en idé över vad hemsidan ska innehålla så kan du börja fundera på vilken webbyrå du vill anlita. Vi har listat ett antal punkter som vi tycker man bör tänka på när man ska anlita en webbyrå:

 

Priset (Abonnemang, Fastpris)

Att betala för en hemsida i ett löpande abonnemang kan först låta som en dålig deal, men det behöver inte alls vara så. För det första så brukar du få betala mycket mindre för att få din hemsida utvecklad i en så kallad startkostnad. Utöver detta så brukar det ingå några supporttimmar i dessa löpande månadsbetalningar som gör att du kan få hjälp med små problem som uppstår med din hemsida. Om du betalar ett fastpris för din hemsida så kommer du förmodligen få betala dyrt för alla små förändringar du vill göra på din hemsida efter att du betalat för hemsidan. Risken är också att du kommer hamna sist i kön eftersom nya projekt kommer gå före. Hos en webbyrå där dit du betalar varje månad kommer du alltid vara en lika viktig kund som alla andra och få samma service hela tiden.

 

Erfarenhet och kompetens hos webbyrån

Be att få veta vilken utbildning webbyråns anställda har. Att ha läst kurser inom användbarhet och tillgänglighet på internet bör alla ha gjort. Att ha tyngre utbildningar i ryggen inom datavetenskap eller åtminstone webbprogrammering är väldigt positivt eftersom denna typ av utvecklare brukar bygga optimerade applikationer. En hemsida vill man ska ladda så snabbt som möjligt och detta är inte alltid helt enkelt att få till.

 

Engagemang hos webbyrån

Det värsta är att som kund bli behandlad som en i mängden. Det brukar sällan leda till gott resultat. Välj istället en webbyrå där du får personligt bemötande och får vara nära inblandad i utvecklingen av din sida. Det är på detta sätt du får en hemsida som ser ut och fungerar precis som du tänkt dig.

 

Välj en lokal webbyrå

Detta är inget krav, men det kan vara en fördel att välja en webbyrå som man kan ha ett möte med och se att man har samma tankar och visioner om hemsidan.

 

Referenser

Alla webbyråer har inte hunnit samla på sig så många referenser, men man bör inte välja en webbyrå som inte har några referenser alls. När man tittar på referenser tänker man på hur snygga och professionella sidorna ser ut. Man måste också försöka se bakom detta och tänka på hur snabbt hemsidorna laddar och hur enkelt det är att hitta på hemsidorna. Man måste även tänka på hur snabbt man kan ta till sig sidans budskap. Det är ändå det hemsidor går ut på och det får man inte glömma.

 

Språkkunskap

Läs igenom webbyråns egen hemsida och försök bedöma vilken typ av språkkunskap de har. Om du nu vill ha hjälp med att skriva texter på din hemsida, så kan du räkna med ungefär samma kvalitet på texterna som de har på sin egen hemsida.

Billig hemsida

Billig hemsida – 5 enkla knep

Om du vill ha en billig hemsida så har jag här skrivit ihop 5 enkla knep. Följer du dessa knep så är du en bra bit på vägen.

1. Gör hemsidan själv istället för att anlita en webbyrå.

Det kan vara lockande att anlita en webbutvecklare eller webbyrå för att bygga hemsidan åt dig. Detta är absolut ingen dålig idé, men finns inte budgeten där så kan du faktiskt bygga en hemsida själv utan att behöva programmera webbkod. Andra fördelar med att bygga din hemsida själv är att du själv kan göra ändringar precis när du vill och behöver inte kontakta din webbyrå.

2. Använd ett gratis verktyg för att bygga sidan.

Det finns många verktyg att välja på och det kan vara svårt att välja. Längst ner i detta inlägg har vi en länk till en bra lista med verktyg, och vi har recencerat flera här på Billighemsida.org. De är alla gratis, men vill man ha tilläggsfunktioner eller eget domännamn så kostar det en liten slant.

3. Testa flera verktyg innan du bestämmer dig för vilket som passar dig.

Du behöver inte göra klart en hel hemsida med ett verktyg direkt. Jag rekommenderar att man skapar konto på de verktyg som låter intressanta och testar sig fram lite för att känna om verktyget passar. Det kan också vara bra att se om de funktioner man söker finns tillgängliga i verktyget man jobbar i.

4. Skriv dina texter själv.

Att skriva texter är verkligen ingen barnlek. För att kunna sälja in en produkt eller tjänst krävs att man skriver på ett professionellt sätt. Detta brukar man anlita skribenter för, men för att komma riktigt billigt undan bör man skriva sina texter själv.

5. Använd bilder från gratis bibliotek.

Det kan vara lockande att plocka bilder direkt från Google sökningar att använda på sin hemsida, men detta är många gånger inte lagligt. Någon har oftast rätten till bilderna, och för att hitta bilder som är okej att använda bör man leta på något gratis bild bibliotek istället.

 

Följer du ovan tips så kommer du kunna skaffa en väldigt billig hemsida. Om du är sparsam med vilka funktioner du behöver så kan du till och med skaffa hemsida helt gratis.

Här finns listan över verktyg för att skapa billig hemsida.

Webnode

Jag har tillverkat åtskilliga hemsidor i Webnode och blir fortfarande fascinerad över hur enkelt det är att bygga hemsidor med detta verktyg.

Det är ett helt gratis verktyg och du får väldigt mycket i gratisversionen om du jämför mot andra verktyg i branschen. Du får dock finna dig i att det hamnar en liten reklamknapp för själva verktyget Webnode längst ner på din hemsida du bygger.

Du kan inte bara skapa en hemsida med detta verktyg, utan när du skapat ditt konto så kommer du kunna skapa flera hemsidor under samma konto. Det är väldigt smidigt och enkelt att underhålla dessa hemsidor eftersom de allihopa kommer ligga under samma användarnamn och lösenord. Du behöver inte längre hålla reda på mängder av lösenord för dina sidor.

En väldigt stor fördel med Webnode är att de hemsidor du bygger med verktyget blir väldigt snabba att ladda. Det är inte bara bra för besökarens humör utan Google älskar snabba sidor och kommer göra så att de sidorna hamnar högre upp i sökningar. Detta är en väldigt stark orsak till att jag bygger så många sidor med Webnode. Idag söker nästan alla människor på Google när de är ute efter något, och då gäller det att hamna högt i resultatet om man vill ha några besökare.

Jag tycker verkligen att du som är nyföretagare eller behöver en hemsida för din förening ska testa detta verktyg. Du kommer inte bli besviken kan jag lova.

Här är en print screen på hur hur det ser ut när man bygger sin sida i Webnode:

Webnode

 

Klicka på bilden ovan så kommer du till en exempelsida jag byggt för att visa hur en hemsida gjort i Webnode kan se ut. Sidan byggdes på under en timme utan att jag hade någon erfarenhet av verktyget och helt gratis.

 

Bygg din egen gratis hemsida med Webnode.