Första steget med Word Press

Word Press är världens största publiceringsverktyg för att skapa hemsidor. Det är ett system som man lägger in på sin webbplats och sedan jobbar online med för att bygga upp sidan som man vill ha den. Som amatör kan det kännas något begränsande och svårt att hantera. Men mycket handlar om att ta steg för steg och hantera en sak innan man går vidare.

Första steget bör vara att lägga upp en startsida och välja tema. Vi ska ta ett exempel från en sida som just tagit detta steg – Billigafärgpatroner.se. En sida som enligt dess slogan ska jämföra färgpatroner, lista återförsäljare och annat inom denna bransch. Någon jämförelse finns ännu inte på sidan men den är ett tydligt exempel på hur det kan se ut när man jobbar med just det första steget i Word Press.

Börja med att skapa en ny sida och skriv den text som du vill att besökarna ska möta. Publicera den och lägg sedan ned tid på att välja ett tema som känns relevant.  I exemplet med patronsidan har det valts en enkel och stilren design med en ganska stor headerbild. Till största sannolikhet kommer denna bild ändras framöver (gissningsvis något med färgpatroner) men på denna nivå ska man inte i första hand haka upp sig på smådetaljer utan hitta ett tema som man gillar strukturen på. I likhet med färger går det att ändra det mesta på sidan över tid. Tänk att temat är skelettet som sedan allt annat vilar på. Men lägg ner rejäl tid på att hitta ett tema som du känner dig nöjd med. Sen är det dags för nästa steg – som vi skriver om framöver. Då kanske just domänen med färgpatronerna även har utvecklats så vi kan visa hur det rör sig framåt.