Archives for : Sökmotoroptimering

Skriv sökmotoroptimerade texter

Har du en egen hemsida men nästan inga besökare? Du är inte ensam. Det blir svårare och svårare att få besökare till just din hemsida eller blogg eftersom det hela tiden kommer fler och fler bloggar och hemsidor på nätet. Det finns dock en lösning på problemet: Skriv sökmotoroptimerade texter.

Hur man sökmotoroptimerar sin text

För att skriva bra sökmotoroptimerade texter så finns det ett antal riktlinjer man bör följa.

  • Försök att ha minst 300 ord på varje sida.
  • Se till att det ord / den fras du vill optimera din sida för ska finnas i titeln på sidan.
  • Se även till att ordet / frasen finns i huvudrubriken och helst i någon underrubrik.
  • Ordet / frasen bör finnas i första stycket under din huvudrubrik samt återkomma ett antal gånger på sidan.
  • Skriv med professionellt språk och skriv till den målgrupp som hemsidan riktar sig till.

Lägg mycket tid på att komma på en bra rubrik. Kolla gärna upp med Googles keyword-verktyg vilka sökord/fraser som folk söker mycket på och försök anpassa din rubrik efter dessa.

Skriva själv eller anlita en SEO-skribent

Det är inte helt lätt att skriva SEO-anpassade texter och det kräver en hel del jobb. Det är därför många väljer att ta hjälp av en SEO-skribent för att få det rätt och riktigt med en gång. Att anlita en SEO-skribent kan visa sig vara en bra investering om det leder till att du får många nya besökare och potentiella kunder.

Väljer du att istället skriva dina texter själv så bör du verkligen tänka på de punkter jag angav ovan. Använder du ett CMS-verktyg som WordPress till din hemsida så finns det också väldigt bra plugin som kan hjälpa dig att efterfölja dessa riktlinjer och skriva bra optimerade texter. Det kommer löna sig i längden att skriva bra texter eftersom fler besökare kommer bli intresserade av dina inlägg, de kommer komma tillbaka och kanske till och med rekommendera din sida för andra.