Archives for : Bygga hemsida

En väl fungerande hemsida

De flesta företag syns på nätet idag och om de inte syns så förlorar de kunder. Det kan låta hårt men det är precis som det gamla ordspråket säger, syns du inte så finns du inte. Den första metoden man tar till för att hitta en ny produkt eller tjänst är genom att söka på nätet. De företag som finns högst upp vid sökningen är också de som får flest kunder. Det är väldigt få som tittar på andra eller tredje sidan på sökmoternsresultat. När man sedan fått kunden att klicka på länken till just din hemsida så har man rent statistiskt 8 sekunder på sig att fånga läsarens intresse. Därefter klickar de sig vidare till annan hemsida. Om din konkurrent får högre träffar på när man söker efter dig så är det också troligt att de får dina kunder. Detta är något som det är värt att ta fasta på. Genom att skaffa en hemsida har man tagit första steget för att få nya kunder och för att synas på nätet. Under själva processen är det viktigt att man har en nära kontakt med personen som bygger den så att man kan ändra och lägga till på vägen mot den klara produkten.

 

Lägg upp hemsidan så att den inte blir förvirrande

Det finns bra och enkla tips att ta till när man skapar en hemsida. Det viktigaste är att hemsidan är tydlig och enkel att förstå. Kunden ska inte bli avskräckt av att något ser svårt ut eller att de förbinder sig för något med en gång. Ett annat bra tips är att be några av dina tidigare kunder berätta om samarbetet med dig eller om en vara du säljer. På det sättet kan du använda kundernas ord när du beskriver företaget och inte bara ditt eget. Rekommendera gärna en produkt eller tjänst istället för att bara rada upp alla på en lista. Det finns en lång lista av knep att ta till för att få kunden att stanna på hemsidan. Har man svårt att själv lista ut dessa kan man ta hjälp av ett professionell företag som arbetar med saker som detta dagligen. Det finns många verktyg att använda för att själv skapa en hemsida. WordPress är ett gratis verktyg som blir allt vanligare. Här skapar man hemsidan men hjälp av färdiga mallar eller teman som de också kostar. Tycker man det är kul att pilla med detta så är det ett väldigt bra sätt att få en personlig hemsida. För de som är mer insatta kan man börja koda och skapa hemsidan med hjälp av ettor och nollor. Många andra företag har också tagit fram program där man kan bygga sin egen hemsida utan att direkt ha någon kunskap om hur koderna ser ut. Även om man gärna spenderar lite tid framför dator och sitter och knåpar ihop sin egen hemsida så kan det vara en god ide att titta hur andra hemsidor ser ut. På detta sätt kan man få gratis tips och råd om hur man själv kan förbättra sin sida. Allt för att göra den så synbar och enkel som möjligt.

 

En hemsida som håller

Ofta är det så att man måste byta ut innehållet på hemsidan med jämna mellanrum och på annat sätt underhålla hemsidan. Men har man byggt en bra grund behöver inte detta vara svårt. Återkommande kunder tycker alltid det är lite roligt med nya bilder och kanske har man också lagt till möjligheten att skicka ut nyhetsbrev. Då kan man hålla kontakten med kunderna och tala om när man har nyheter på gång. Det finns många finesser och mycket bra funktioner som inte behöver vara svåra att följa. Har man väl kommit igång så kommer man snabbt märka vilken skillnad det gör både på engagemang hos kunderna och på den faktiska försäljningen.

Webydo

Webydo är ett riktigt trevligt verktyg man kan använda för att skapa hemsida helt gratis. Detta verktyg är främst inriktat mot webbutvecklare och webbdesigners som behöver ett smidigt sätt att snabbt ta fram en design på en hemsida. Man kan dock använda detta verktyg som ett fullvärdigt hjälpmedel för att ta fram en komplett professionell hemsida.

Webydo är helt gratis och man slipper all typ av reklam på sin sida. Man får välja mellan att utgå från designmallar eller utveckla sin sida helt från scratch. Man kan också välja ett tredje läge där man utgår från en färdig struktur men man kan då själv styra över själva designen. Systemet har engelska som språk vilket gör att det passar för de flesta.

Det finns bra guider för hur man gör för att skapa sin hemsida med Webydo, och direkt när du skapat ditt konto på deras sajt så kommer det starta en introduktionsvideo som hjälper dig att bekanta dig med systemets funktioner. Allt från kontaktformulär till nyhetsflöden ligger som färdiga element som du kan välja att lägga in på din sida där de passar.

Du har många fler funktioner i Webydo jämfört med andra ledande hemsidebyggare vilket kan göra att det kan kännas krångligt i början. Man lär sig dock snabbt hur man arbetar i verktyget och de bra instruktionsvideos som finns på sidan hjälper till avsevärt.

Här finns en screenshot på en sida som är byggd med Webydo.

webydo

 

Klicka på bilden ovan så kommer du till denna demosida så du kan få en känsla för hur slutresultatet kan bli. Detta är alltså bara en slumpmässigt vald designmall vi utgått ifrån. Du kan välja mellan mängder av olika designer.

 

Skapa din egen gratis hemsida med Webydo