Att välja hemsida utifrån verksamhet

Utbudet av företag som erbjuder billiga hemsidelösningar är stort. I vissa fall krävs det att man betalar för webbhotell och domännamn medan andra företag bjuder på detta men man får istället betala en månadskostnad för att använda deras system.

Vilken väg man ska gå beror helt på vad man ska förmedla eller sälja via sin hemsida. Är det enbart information till en begränsad grupp människor? I så fall kan en gratis bloggportal fungera bra. Det finns ju inte speciellt mycket krav på design, SEO eller att bygga sidan på ett speciellt sätt.

För en klädbutik är det däremot betydligt mer noggrant. Här krävs det att man kan visa upp kläderna på ett attraktivt sätt, en betalningslösning och möjlighet till kundkorg. Det ska utöver det även vara lätt för företaget att lägga till och ta bort plagg ur sortimentet. Många väljer i detta fall färdiga E-butikslösningar. Plattformar som är specialanpassade för just de behov som finns för e-butiker. Det kostar lite per månad men de ska då jämföras mot att en webbyrå bygger sidan från grunden.

Men nackdelen med E-butiker kan även bli att man har så många olika klädesplagg att det blir svårt att marknadsföra några specifika. Det är då man kan bygga enklare sidor som fokuserar på vissa plagg. Detta kan göras på en enklare plattform då funktionerna är färre.

Ett exempel är jumpsuit.me som marknadsför varma mysiga klädesplagg. En sida som är byggd i det mycket enkla och populära systemet WordPress. Sidan läggs upp på det webbhotell som man tidigare har och därmed blir det bara en extra kostnad på 100kr per år för domännamn. Fördelen med att bryta ut några enstaka klädesplagg och marknadsföra dem på en separat sida är att fler kommer hitta dem lättare. Google har nämligen lättare att läsa av och ranka sidor som har en eller några få produkter (SEO).

Så tänk till – vad behöver du? Komplettera sedan med eget bygge bredvid.